Zzp lening aanvragen: waar moet je op letten?

30/9/2022
5
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

“Wil jij nieuwe apparatuur kopen, meer besteden aan de marketing van jouw bedrijf of een nieuwe bedrijfswagen aanschaffen? Met een zakelijke lening kan jij dit financieren!”.

In theorie klinkt dit geweldig: een kredietverstrekker maakt geld naar jou over en jij kan jouw onderneming laten groeien op jouw manier. Toch kan het door de verschillende soorten leningen en kredietverstrekkers lastig zijn om uit te vinden welke financiering het best bij jouw onderneming past.

Wij snappen dat jij je wellicht afvraagt waar je op moet letten wanneer je naar een zakelijke lening zoekt. Om je te helpen hebben wij daarom de belangrijkste informatie over het afsluiten van een zakelijke lening op een rij gezet!

Dit zijn de belangrijkste punten

De rente

Voordat je een zakelijke lening afsluit is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden, om te beginnen met het type rente. Dit is van groot belang en kan verschillen per kredietverstrekker.

Er zijn twee soorten rente: vast en variabel. Bij een zakelijke lening met een variabele rente verandert het rentepercentage aan de hand van de actuele marktrente. Dit type rente komt dus gepaard met een hoger risico: wanneer de marktrente stijgt betaal je meer, maar bij een gunstige verandering van de marktrente kan het ook voordeliger uitpakken. 

Bij een vaste rente staat het rentepercentage van de zakelijke lening voor een langere periode vast. Hierdoor weet je precies wat je iedere maand moet betalen en loop je geen risico; de marktrente heeft geen invloed op jouw rentepercentage. (Lees hier meer over de verschillen tussen vaste en variabele rente)

Bindend of niet?

Aan de hand van jouw wensen is het goed om rekening te houden met de looptijd die een kredietverstrekker kan aanbieden. Wil jij bijvoorbeeld lening met een looptijd van één jaar of liever van vijf jaar?

Ook is het belangrijk om uit te zoeken of jij de mogelijkheid hebt om jouw zakelijke krediet eerder af te lossen. Sommige kredietverstrekkers bieden alleen een bindende termijn aan, waardoor jij voor een langere periode vast zit aan je lening en dus niet eerder kan aflossen. Goed om te weten: bij Qeld kan je altijd eerder aflossen zonder extra kosten, zo wordt jouw lening nog voordeliger - wel zo prettig!

Het doel van de lening

Wanneer jij een zakelijke lening ontvangt, dien je deze alleen te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Denk aan het laten ontwerpen van een nieuw bedrijfslogo, het financieren van een zakelijke lease of het inkopen van materiaal. Het is niet de bedoeling dat je de lening voor privé zaken gebruikt. Bedenk dus goed waar je de zakelijke lening voor wilt gebruiken voordat je een aanvraag doet!

Snelheid van de aanvraag

Heb jij jouw zakelijke krediet snel nodig? Dan is het belangrijk om te kijken welke kredietverstrekker een snelle aanvraag en beoordeling aanbiedt. Naast de informatie die de kredietverstrekker daar zelf over deelt, kun je ook kijken naar wat andere mensen hier over zeggen. Kijk bijvoorbeeld naar reviews van andere klanten op Trustpilot en vergelijk de reacties. Dit is altijd verstandig om even te checken!

Een bedrijfslening van Qeld!

Of je nou een eenmanszaak hebt of een B.V. met 50 werknemers; het doen van een aanvraag bij Qeld is voor iedereen hetzelfde. Zolang jij een KvK-nummer hebt en in Nederland woont, kunnen wij jouw aanvraag in behandeling nemen - gratis en 100% vrijblijvend!

Bij Qeld houden we niet van gedoe. Wij vinden dat een leningaanvraag duidelijk, snel en probleemloos moet zijn. Daarom ontvang je bij ons jouw zakelijke lening zonder opstartkosten, zonder bindende looptijd en wordt deze dezelfde dag nog uitbetaald!

Wil jij weten wat Qeld voor jou kan betekenen? Dien dan nu je aanvraag in op onze homepagina!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl