Nieuwe Regels voor Ondernemers in 2024: Alles Wat Je Moet Weten

Het nieuwe jaar brengt niet alleen verse kansen, maar ook een lading aan nieuwe regelgeving met zich mee. Vanaf de eerste dag van 2024 staan jullie voor een aantal belangrijke veranderingen. Hier is een vlotte doorloop van wat er op de planning staat, zonder het al te formeel te maken. Pak een kopje koffie en laten we samen door deze updates heen lopen.

Updates voor 2024: Wat Staat er op het Menu?

- Vergunningen versneld: Door de nieuwe Omgevingswet wordt het aanvragen van vergunningen een stuk gestroomlijnder. Of je nu een dakkapel wilt plaatsen of een nieuw kantoor bouwt, één aanvraag bij één loket regelt het allemaal. En het mooiste? Binnen 8 weken heb je antwoord, in plaats van de eindeloze 26 weken wachten.

- Zeg Maar Dag tegen Zwerfafval: Vanaf nu zijn jullie als bedrijf de superhelden van jullie buurt. De gemeente dicteert de regels, maar jullie zorgen ervoor dat er rondom jullie vestiging geen zwerfafval te vinden is. Totdat de nieuwe regels van kracht zijn, ruim je alles op binnen een straal van 25 meter.

- Duurzaam Dineren: Plastic wegwerp bekers en bestek zijn passé in de horeca. Tijd om over te stappen op duurzamere opties. Mocht dit echt niet lukken voor jouw onderneming, dan is er een mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen.

- Veiligheid Eerst in de Bouw: Een veiligheidscoördinator is nu verplicht bij bouw- en sloopwerkzaamheden. Veiligheid boven alles!

- Fair Pay voor Iedereen: Het minimumloon is nu gebaseerd op een uurloon, wat zorgt voor eerlijkere verdiensten voor iedereen. Dit betekent ook dat het loon voor sommigen omhoog gaat.

Nog Meer Nieuwtjes:

- Digitale BV's: Het oprichten van een BV kan nu volledig online, wat een hoop tijd en moeite scheelt. Let wel, de notaris behoudt het recht om een fysieke aanwezigheid te eisen indien nodig.

- Financiële Wijzigingen: Van lagere vergoedingen bij WOZ- en bpm-bezwaren tot wijzigingen in de belastingregelingen voor ondernemers, er zijn genoeg financiële updates om rekening mee te houden.

Conclusie

Zo, nu ben je helemaal bijgepraat over de nieuwste regelgeving voor 2024. Bij Qeld begrijpen we dat veranderingen overweldigend kunnen zijn, maar we staan klaar om jullie te ondersteunen bij elke stap. Mocht je vragen hebben of meer advies willen, ons team staat altijd voor je klaar. Laten we er samen een geweldig jaar van maken!

Deel dit artikel

Related posts